Waterval

Energie in Balans

Vitaliteit van leven

Acute situaties

Acute klachten en ongemakken lenen zich uitstekend voor behandeling met klassieke homeopathie. Denk aan griep, verkoudheid, koorts, ontstekingen, kinderziektes, pijn na een operatie, een ongeluk(je) op het sportveld. Over het algemeen nemen de ergste klachten snel af. Zeker bij vitale volwassenen en gezonde kinderen. Zo is antibiotica bijvoorbeeld lang niet altijd nodig. Een paar voorbeelden.

Een kindje met oorontsteking huilt van de pijn. Na het vinden van het juiste middel is de pijn binnen een kwartier verdwenen. Hoewel het oor van binnen nog rood ziet, is de genezing op gang gekomen. Ook de hoge koorts daalt na een uur en het kind is de volgende dag weer beter.

Een vrouw belt in verband met een fikse blaasontsteking. Pijn bij het plassen, bloed in de urine, een lichte verhoging. In de praktijk wordt een passend middel toegediend. Al tijdens het consult nemen de klachten af en de vrouw is na een paar dagen hersteld.

Op de snelweg komt een man in een kettingbotsing terecht. Hevig geschrokken stapt hij uit. Trillend, bleek en misselijk van angst. Hij krijgt een kalmerend homeopathisch middel aangeboden. Na een paar minuten is zijn hartslag gedaald, heeft hij weer kleur op zijn wangen en voelt hij zich een stuk rustiger.

Sneller herstel
Behandeling met homeopathie zorgt voor sneller herstel en voorkomt complicaties of chronische klachten. Indien nodig verwijs ik door naar de huisarts.