Frog

Energie in Balans

Vitaliteit van leven

Jong tot oud

Homeopathie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. In elke levensfase komen problemen voor die een specifieke aanpak vragen. Het begint al bij de zwangerschap wanneer je als vrouw last hebt van misselijkheid, brandend maagzuur of bekkenpijn. Na de bevalling biedt homeopathie mogelijkheden na inknippen of een keizersnee. Baby's en kleine kinderen kampen regelmatig met buikkrampjes, huilen, tandjes, verkoudheid, oorontsteking, bedplassen, angsten en problemen na vaccinatie. Kinderen reageren goed op homeopathische middelen. Een zoet smakend korreltje kan al snel uitkomst bieden. Homeopathie helpt mogelijk de eigen immuniteit te herstellen.

Bij het basisschoolkind gaat het vooral om opbouw van weerstand, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Eventuele gedragsproblemen kunnen worden verbeterd. Een hoe zit het in de puberteit? Als teenager ga je door een turbulente periode. Veel jongeren kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld bij faalangst, onzekerheid, identiteitsvragen of agressie. Maar ook op hormonaal gebied, zoals bij puistjes en menstruatieklachten.

Eenmaal volwassen werken mensen vaak hard en komen werkgerelateerde problemen om de hoek kijken. Last van stress? Homeopathie kan helpen de balans te herstellen. Ook bij veranderende levensomstandigheden en overgangsklachten op middelbare leeftijd. En bij vragen over zingeving en verlies van mogelijkheden bij het ouder worden. Tot slot biedt homeopathie wellicht verzachting en verlichting van pijn in de laatste levensfase. Hierdoor kan de kwaliteit van leven vaak nog verbeteren.